Δωρεάν Μεταφορικά εντος Αττικής

Για παραγγελίες και για τρόπους πληρωμής

Παρακαλω επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή στο 2103450909

Featured

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

Φρεντερίκο Φελίνι 100 χρόνιαΤο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF δέχτηκε 3000 αιτήσεις από 150 χώρες. Οι προκριματικές επιτροπές έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την κοπιαστική και υπεύθυνη δουλειά τους. Το φεστιβάλ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 θα ανακοινώσει τις βραβευμένες ταινίες του .Το 9ο AIDFF είναι αφιερωμένο σε ένα θρύλο του κινηματογράφου σε έναν «ποιητή της εικόνας» τον Φεντερίκο Φελίνι που γεννήθηκε πριν από 100 χρόνια.

 

Στη διάρκεια της ζωής του τιμήθηκε με πλήθος βραβείων. Ξεχωρίζει ο «Χρυσός Φοίνικας» του Φεστιβάλ των Καννών («Ντόλτσε Βίτα»), ο «Χρυσός Λέοντας» («Σκιές του υποκόσμου»») και οι δύο «Αργυροί Λέοντες» («Οι Βιτελόνι», «Λα Athens International Digital Film FestivalΣτράντα») του Φεστιβάλ της Βενετίας. Οι δημιουργίες του βραβεύτηκαν τέσσερις φορές με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας («Λα Στράντα», «Οι νύχτες της Καμπίρια», «Οκτώμισι», «Άμαρκορντ»), ενώ ο ίδιος ήταν δώδεκα φορές υποψήφιος στις κατηγορίες σεναρίου και σκηνοθεσίας. Το 1993 βραβεύτηκε με Όσκαρ για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.


animation Bittersweet love CarΤο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα προχωρήσει, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, και στις παραδοσιακές του προβολές, καθώς από την πρώτη χρονιά δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο να εξασφαλίζει για τους συμμετέχοντες επαγγελματική προβολή υψηλών προδιαγραφών σε κλειστό κινηματογράφο για την ταινία τους, προκειμένου να αναδειχθεί το έργο τους στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στον φυσικό του χώρο, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές που οι ίδιοι οι δημιουργοί έχουν επιτύχει, και πετυχαίνοντας επιμελώς να αποφύγει τις οικείες στον κινηματογραφικό κόσμο προχειρότητες κατά την προβολή ταινιών. Ο κινηματογράφος παραμένει μία κοινωνική εκδήλωση με τον όρο συνάθροιση να είναι επιβεβλημένος. Η ζύμωση που αναπτύσσεται μεταξύ των δημιουργών, στους φυσικούς χώρους είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο.

Το Φεστιβάλ έχει ξεκινήσει και ανακοινώνει τις επίσημες συμμετοχές του (Official Selection) και μέχρι 10 Σεπτεμβρίου θα μπορούν όλοι οι φίλοι του Νέου Σινεμά να περιηγηθούν στις ταινίες μέσα από την ιστοσελίδα του AIDFF www.aidff.com Στο 9ο AIDFF θα συμμετέχουν 200 ταινίες από 45 χώρες με πάνω από εκατό πρεμιέρες. Σε αυτή τη δύσκολή συγκυρία το φεστιβάλ, απρόσκοπτα προωθεί με τα τμήματα του την έννοια του Νέου σινεμά. Όλες οι κατηγορίες της νέας κινηματογραφικής πραγματικότητας όπως μυθοπλασία μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, πειραματικές, animation video art, video dance, μουσικές ταινίες βρήκαν ένα φιλόξενο σπίτι από δημιουργούς για δημιουργούς.


aurora feature film international competitonΤο ελληνικό κομμάτι του φεστιβάλ ξεπερνά τις εκατό ταινίες με συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες του Νέου Σινεμά. Ταινίες που μόλις ξεκίνησαν την πορεία τους κάνοντας πρεμιέρα, αλλά και ταινίες βραβευμένες που συνεχίζουν και μέσα από τη συχνότητα του AIDFF την αέναη πορεία τους στον κόσμο του κινηματογράφου.

Οι κριτικές επιτροπές του 9ου AIDFF αποτελούνται από ανθρώπους της τέχνης, της διανόησης και της κοινωνικής ζωής, με αναγνωρισμένη πορεία διεθνώς. Το άνοιγμα του φεστιβάλ σε μία τέτοια ιδιαίτερη συνθήκη παγκόσμιας πανδημίας ήταν δύσκολο αλλά το καταφέραμε. Η δική μας σκέψη και προσδοκία είναι το φεστιβάλ να παραμείνει φάρος πολιτισμού, υποστηρίζοντας την τέχνη, τον κινηματογράφο και τους δημιουργούς. Πάντα θέλαμε ένα βήμα σαν αυτό στην Ελλάδα και όλα αυτά τα 9 χρόνια καταφέραμε μέσα από αντίξοες συνθήκες να λειτουργήσουμε χωρίς εκπτώσεις και με γνώμονα την αισθητική και την ανεξαρτησία. Ο ελληνικός κινηματογράφος αντιστέκεται, όλη η τέχνη αντιστέκεται στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Διοργάνωση
Πολιτιστικός Οργανισμός ΚΟΥΙΝΤΑ
Πολιτιστική Εταιρεία Tickets Tickets
www.koyinta-organization.com
www.aidff.com

Related Articles

Biblionet New Logo 2020